8.12.2022 | четвъртък | 02:22

„Няма мое няма твое, всичко е Берое“! Фенове поискаха ТЕЦ „Марица изток 2“ да продължи издръжката на клуба

Публикувано:

Сподели поста:

Фенове на старозагорския футболен отбор „Берое“ поискаха от министъра на енергетиката Александър Николов въглищната централа ТЕЦ „Марица изток 2“ да продължи да издържа клуба до края на сезона.

В официална позиция до Николов привържениците поискаха среща с него на 28 декември и обявиха, че запазват правото си за „по-драстични мерки в защита на любимия клуб от безпрезедентната атака, подета срещу него“.

Вчера стана ясно, че централата, която е и собственик на клуба, продава акциите си в спортната организация. ТЕЦ „Марица изток 2“ е държавно предприятие и като такова то се влияе от националната енергийна политика.

След като правителството обяви нова стратегия за оптимизиране на разходите на държавните енергийни дружества, централата обяви, че продава 100% от акциите на клуба, които се оценяват на 5 милиона лева.

„Няма как да не сте наясно, че незабавното спиране на финансовия поток от едноличния собственик ТЕЦ „Марица-изток 2“ към ПФК „Берое“, ще доведе до колапс не само за мъжкия отбор, но и на всички гарнитури от Академията на клуба. Ще доведе до буквално разбиване на състава, до разтрогване на договори от страна на играчи по вина на клуба, съдебни дела и санкции, което впоследствие би утежнило преговорите с евентуални нови собственици“, пишат феновете до енергийния министър.

„По никакъв начин не оспорваме решението Ви държавата да се оттегли от финансирането на спортния клуб по същество. Това е Ваше право, виждане и подход, който смятате за адекватен и аргументиран. Напълно неприемлив е начинът, по който разпореждането е това да се случи „от днес за утре“, и последствията от непремереното действие няма да са незначителни“, посочват феновете.

Те настояват финансирането на клуба да продължи до 31 май 2022 година и клубът да бъде оставен с нулеви задължения, както е бил заварен от настоящия собственик преди 10 години.

Привържениците казват, че след тази дата може да се пристъпи към прехвърляне на акциите на нов собственик, който до тогава ще разполага с време за одит, анализи, финансов план, сформиране на екип и друга важна информация, необходима за поемането на управлението на клуба.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
ясно небе
2.4 ° C
2.9 °
1.8 °
96 %
0kmh
9 %
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °
пн
10 °

Прочети още

Победители в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022″

Победители в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022"

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

Иван Шишков: До няколко дни ще са готови допълнителни указания към общините за прилагане на индексацията на договорите в строителството

Иван Шишков: До няколко дни ще са готови допълнителни указания към общините за прилагане на индексацията на договорите в строителството

ЕК ще представлява България при оспорване на фактура за допълнителни разходи по предварително споразумение за закупуване, производство, закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19...

ЕК ще представлява България при оспорване на фактура за допълнителни разходи по предварително споразумение за закупуване, производство, закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19 в ЕС