fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 22:24

“Няма мое няма твое, всичко е Берое”! Фенове поискаха ТЕЦ “Марица изток 2” да продължи издръжката на клуба

"Ако не бъдем чути запазваме правото си да вземем по-драстични мерки в защита на любимия клуб", заявиха привържениците на старозагорския тим

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Фенове на старозагорския футболен отбор “Берое” поискаха от министъра на енергетиката Александър Николов въглищната централа ТЕЦ “Марица изток 2” да продължи да издържа клуба до края на сезона.

В официална позиция до Николов привържениците поискаха среща с него на 28 декември и обявиха, че запазват правото си за “по-драстични мерки в защита на любимия клуб от безпрезедентната атака, подета срещу него”.

Вчера стана ясно, че централата, която е и собственик на клуба, продава акциите си в спортната организация. ТЕЦ “Марица изток 2” е държавно предприятие и като такова то се влияе от националната енергийна политика.

След като правителството обяви нова стратегия за оптимизиране на разходите на държавните енергийни дружества, централата обяви, че продава 100% от акциите на клуба, които се оценяват на 5 милиона лева.

“Няма как да не сте наясно, че незабавното спиране на финансовия поток от едноличния собственик ТЕЦ “Марица-изток 2” към ПФК “Берое”, ще доведе до колапс не само за мъжкия отбор, но и на всички гарнитури от Академията на клуба. Ще доведе до буквално разбиване на състава, до разтрогване на договори от страна на играчи по вина на клуба, съдебни дела и санкции, което впоследствие би утежнило преговорите с евентуални нови собственици”, пишат феновете до енергийния министър.

“По никакъв начин не оспорваме решението Ви държавата да се оттегли от финансирането на спортния клуб по същество. Това е Ваше право, виждане и подход, който смятате за адекватен и аргументиран. Напълно неприемлив е начинът, по който разпореждането е това да се случи “от днес за утре”, и последствията от непремереното действие няма да са незначителни”, посочват феновете.

Те настояват финансирането на клуба да продължи до 31 май 2022 година и клубът да бъде оставен с нулеви задължения, както е бил заварен от настоящия собственик преди 10 години.

Привържениците казват, че след тази дата може да се пристъпи към прехвърляне на акциите на нов собственик, който до тогава ще разполага с време за одит, анализи, финансов план, сформиране на екип и друга важна информация, необходима за поемането на управлението на клуба.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img