Националният съвет за тристранно сътрудничество заседава извънредно днес. Във фокуса на срещата е актуализацията на бюджета. Социалните партньори вече могат да говорят с конкретика, след като в понеделник бяха обявени параметрите на новата финансова рамка. 

В проектозакона е заложено намаляване на ДДС ставките от 20 на 9 на сто за част от енергоносителите, нулева ставка за хляба, премахване на Covid облекчението за ресторантьорския бранш за сервираните вино и бира в заведенията.

Предлага се данъчните облекчения за родителите да се увеличават – за доходите от настоящата година ще могат да използват облекчение от 600 лева, а не 450 за едно дете, 1200 за две и 1800 лева за три деца, като възможността може да се използва авансово. Мярката ще струва около 230 милиона лева на хазната.

Средногодишната инфлация се очаква да бъде 11,9 на сто, а лимитът за нов държавен дълг да надхвърли 10 милиарда лева. Дефицитът ще бъде над 6 милиарда лева, но ще остане в съотношение 4,1 на сто спрямо брутния вътрешен продукт.

Previous articleЗверев пропуска “Уимбълдън”
Next articleАлександра призна дали е с ергена Виктор
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here