fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:55:57
петък | 27.05.2022 | 18:55:57
28.8 C
София

НСО: Не сме имали информация за „защитени свидетели“ в сградата на Министерския съвет

Това се казва в позиция на Националната служба за охрана (НСО) по повод на мотивите, с които правителството поиска освобождаването на началника на службата ген. Емил Тонев

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Доколко и откога в сградата на Министерския съвет има „защитени свидетели“, или същите влизат в сградата, и чиято самоличност не следва да бъде компрометирана – нямаме такава информация и никога не сме имали. Това се казва в позиция на Националната служба за охрана (НСО) по повод на мотивите, с които правителството поиска освобождаването на началника на службата ген. Емил Тонев.

От НСО коментират всяка от точките, изложени от кабинета до държавния глава. 

„Относно „забавеното и липсващо предоставяне и съдействие по време на протестите през по-миналото лято“, следва да бъде посочено, че записите от 10 юли 2020 г. са поискани на 16 юли 2020 г. от органите на МВР и са предоставени незабавно в същия ден“, отбелязват още от службата.

НСО не приема и твърдението за непрозрачно изразходване на средства. „Бюджетът на НСО се разходва по законен начин, другото е невярно и дори клеветническо. Всеки лев е изразходван по предназначение, честно и прозрачно, и съгласно действащата нормативна уредба“, посочват от службата.

„По отношение твърдението „и други пропуски в осигуряването на безопасността на гражданите и на представителите на кабинета“ – категорично заявяваме, че пропуски или компромиси с осигуряването на охраняваните лица не са допускани!“, отбелязват също от НСО.

В сряда началникът на политическия кабинет на премиера Лена Бориславова обяви пред медиите решението на правителството да предложи на президента освобождаването на ген. Емил Тонев. След като се е запознал с мотивите, днес държавният глава Румен Радев каза пред журналисти в монтанското село Бързия, че не приема за състоятелни мотивите на кабинета и няма да отстрани началника на НСО, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук