fbpx
18.2 C
София
вторник | 24.05.2022 | 23:38:32
вторник | 24.05.2022 | 23:38:32
18.2 C
София

НС реши: Здравният министър ще може да въвежда противоепидемични мерки

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Здравният министър и РЗИ по места ще налагат временни епидемични мерки занапред, ако ситуацията с Ковид-19 го наложи. Това гласят промените в Закона за здравето, които депутатите приеха на първо четене. 

Те се наложиха заради отменената от 1 април извънредна епидемична обстановка, а заедно с нея и всички ограничения като маски, дистанция, дезинфекция, карантина и изолация.

Промените бяха подкрепени от 121 народни представители, “против” бяха 24, “въздържаха се”- 39.

Мерките, които ще могат да се въвеждат след отмяната на извънредна епидемична обстановка са от общ характер, като провеждане на дезинфекция, дезинсекция и дератизация, редовно проветряване, осигуряване спазването на физическа дистанция, задължение за носене на защитни маски от лицата на определени обществени места и други. 

Предвижда се противоепидемичните мерки да могат да включват и организирането на имунизационни кампании, откриването на временни имунизационни пунктове и сформирането на екипи за имунизиране.

Предложението на вносителите е законът да влезе в сила от 1 април.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук