fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 19:08:02
петък | 27.05.2022 | 19:08:02
28.8 C
София

НС разреши на АПИ да изплати половината от дължимите суми на пътните фирми

"За" гласуваха 122-ма депутати, 35 бяха "против" и двама се въздържаха

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Парламентът разреши на Агенция “Пътна инфраструктура” да заплати от утвърдения си бюджет за 2022 г. 50 на сто от изпълнените дейности по превантивно, текущо и зимно поддържане и за ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации. “За” гласуваха 122-ма депутати, 35 бяха “против” и двама се въздържаха.

Според приетото решение, останалите 50 на сто от всички финансови задължения на агенцията, възникнали по изпълнени дейности, сертифицирани до момента на влизането му в сила, се извършват след решение на Народното събрание и въз основа на доклад, изготвен от междуведомствената работна група, и становище на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Агенция “Пътна инфраструктура” ще заплати 100 процента от финансовите си задължения, възникнали по договорите за доставка и монтаж на ограничителни системи, по договорите за производство, доставка и монтаж на пътни знаци и по договорите за полагане на маркировка на територията на републиканската пътна мрежа, както и на задълженията по месечни и извънредни задания по договорите за извършване на поддържане на републикански пътища.

Решението в редакция на парламентарната регионалната комисия подкрепиха формациите от управляващата коалиция. ДПС, “Възраждане” и един депутат от ГЕРБ-СДС бяха “против”, а двама народни представители от “Продължаваме Промяната” се въздържаха. Преди това беше отхвърлено предложението на ГЕРБ-СДС за явно гласуване със ставане на крака.

С 0 гласа “за”, 25 “против” и 132 “въздържал се” депутатите отхвърлиха другото проекторешение за разплащане с пътните фирми, внесено от “Има такъв народ”.   С изключение на депутата, гласувал “против” едното проекторешение, ГЕРБ-СДС не участваха в гласуванията и на двете предложения, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук