Пакет от антикризисни мерки, с който да се намалят негативните последствия от увеличаващите се цени на горивата и енергоносителите върху хората и бизнеса, предлага Министерският съвет с промените в Закона за държавния бюджет за 2022 г., които влизат на първо четене в пленарна зала на Народното събрание (НС) днес.

Мерките трябва да противодействат и на нарастващия инфлационен натиск, предаде БТА.

НС ще започне работа с нова политическа конфигурация след напускането на петима от депутатите на ИТН и спортният министър в оставка Радостин Василев. От ГЕРБ заявиха, че ще внесат вот на недоверие към правителството с мотиви – провала на правителството в сферата на публичните финанси и икономическата политика, предаде БНТ.

В първия работен ден на парламента с пренареждане на позициите на депутатите за първо гласуване в пленарната зала влиза гласуването на актуализацията на бюджета.

От “Възраждане” заявиха, че няма да се регистрират. Министър-председателят Кирил Петков обеща, че ще продължи да търси мнозинство сред народните представители, за да може актуализацията на финансовата рамка на държавата да влезе в сила от началото на юли.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here