fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 07:24

НС изслуша премиера Кирил Петков за газовите доставки

Временно заемащият поста председател на парламента Мирослав Иванов заяви, че заседанието следва да бъде гледано при закрити врата

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Депутатите изслушаха на извънредно заседание премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката Александър Николов във връзка със затруднените доставки на газ за България, след като Русия спря подаването държавата ни и след отказа ни да плащаме в рубли. Предложението за изслушване е на ГЕРБ-СДС.

Народните представители приеха изслушването да бъде на закрито заседание.

Временно заемащият поста председател на парламента Мирослав Иванов заяви, че заседанието следва да бъде гледано при закрити врата.

Той уточни, че в деловодството на събранието са постъпили документи с класифицирана информация – доклади от Министерството на енергетиката, както и седмична информация от Държавната агенция за национална сигурност. Документите по думите му се намират в Секретно деловодство и той е уточнил да бъдат предадени на народните представители, за да се запознаят с тях.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че темата за увеличение на природния газ с 32% трябва да бъде публично достояние за българските граждани. Делян Добрев също изрази несъгласието си заседанието да бъде гледано при закрити врата.

След заседанието обаче, премиерът в Оставка Кирил Петков обвини депутатите от ГЕРБ в лицемерие, заради отказа им да влязат на закритото заседание.

Несъгласие изрази и лидерът на Възраждане, Костадин Костадинов, който напомни за аналогичен случай по повод изгонването на руските дипломати преди дни

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img