fbpx
16.2 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:46:01
неделя | 29.05.2022 | 02:46:01
16.2 C
София

Новогодишен подарък – ръст на банковите такси в началото на 2022 година

Увеличават се и таксите за съхранение

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

От Нова година банките драстично увеличават цените на рутинните си услуги. Покачват се таксите за теглене както на банкомат, така и на каса. Някои от банките увеличават и таксите за съхранение. Това означава, че ако до момента спестявания до 400 000 лв. са се съхранявали без такса, то от 2022 г. всички суми над 200 000 лв. ще бъдат обложени с 0,7%.

Кредитният консултант Тихомир Тошев сподели пред Nova, че поскъпването е нормална тенденция за ЕС. “По-малки са таксите при онлайн банкирането. В повечето случаи ще се плаща както за тегленето, така и за внасянето. Съветвам да ползваме онлайн банкиране и да превеждаме средства между сметки”, заяви той.

По думите му, ако ползваме карта с cash back, ще получим обратно всички платени такси. “Депозитите на българите са над 61 млрд., а раздадените кредити са само 28 млрд. Останалите пари банките трябва да съхраняват. Те прехвърлят тези такси към вложителите с по-големи депозити”, посочи Тошев. Той посъветва гражданите със спестявания над 200 000 лева да разделят средствата си в различни банки, за да не им бъде начислена такса.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук