fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 13:00

Ново строителство в защитената местност Алепу (ВИДЕО)

Екоинспекцията в Бургас спря изграждането на "екокъмпинг"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Природозащитници алармираха, че на емблематичния Шофьорски плаж в защитена местност Алепу ще започне строителна дейност. Димитър Димитров, представител на инвеститора обясни, че поставената ограда е заради изграждането на “екокъмпинг.”

„Намираме се върху урбанизирана земя. Тук предстои да бъде изграден екологично съобразен глемпинг, състоящ се от 15 палатки, разположена към абсолютно законно притежавана и придобита земя”, допълни Димитър Димитров, представител на инвеститора.

Обществени организации са извършили собствена проверка и са установили, че процедурите са спазени. Според тях е по-добре да се изграждат обекти, които са екосъбразни, отколкото по целия плаж да е пълно с каравани и да спират безразборно, обяви Бисер Русимов от ОЗБГ.
От екоинспекцията в Бургас временно са спрели изграждането на къмпинга.

„Фирмата след днешно уведомление им е определена процедура и тя е преценка необходимостта от ОВОС”, съобщи Зина Стойкова, изпълнява правомощията на директор на РИОСВ-Бургас

От фирмата инвеститор заявиха, че ще си търсят правата по съдебен път. Друг строеж, „подпорна стена“ с функции на хотел в защитената местност Алепу беше спрян през 2019г., а две години по-късно съдът реши окончателно реши, че е незаконен.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img