8.12.2022 | четвъртък | 00:52

Новият кмет на Ню Йорк иска да получава заплатата си в биткойни

Публикувано:

Сподели поста:

Новоизбраният кмет на Ню Йорк Ерик Адамс обяви, че иска да получи първите си три трудови възнаграждения като градоначалник на „Голямата ябълка“ в биткойни, съобщи Би Би Си.

„Ню Йорк ще бъде център на индустрията на криптовалутите и други бързо развиващи се, иновативни индустрии! Просто почакайте и ще видите!“, заяви Адамс.

Идеята на Адамс се случва в момент, когато друг кмет на голям американски град също обяви намерението си да получи своето заплащане в криптовалута. Преизбраният градоначалник на Маями Франсис Суарес пусна пост в социалната мрежа Twitter, в който поиска първото му възнаграждение да бъде точно такова.

Кметът на Маями Франсис Суарес е тестван положително за коронавирус |  Здраве 2021
Кметът на Маями Франсис Суарес

Изглежда обаче, че се заформя своеобразно състезание между двамата и новият кмет на Ню Йорк не иска да изостава.

„В Ню Йорк винаги сме по-големи, така че ще взема първите си три чека за заплати в биткойни, когато стана кмет“, написа Адамс в Twitter.

Бившият капитан на полицията беше избран тази седмица, за да поеме поста след края на мандата на кмета Бил де Блазио през януари. Той ще е вторият чернокож кмет на Ню Йорк.

Стойността на биткойна – най-голямата криптовалута в света, е силно променлива, откакто беше създадена през 2009 г.

През август кметът Суарес помогна за създаването на криптовалута, наречена MiamiCoin, управлявана от организация с нестопанска цел „CityCoins”. Тя отделя 30% от стойността на валутата за града и е събрала 7 милиона долара за Маями, съобщава „Вашингтон Пост”.

Ерик Адамс пък обяви пред Bloomberg, че би искал да направи нещо подобно в Ню Йорк.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
предимно ясно
3.9 ° C
4 °
1.7 °
92 %
3.1kmh
20 %
ср
5 °
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °

Прочети още

Победители в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022″

Победители в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022"

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

Иван Шишков: До няколко дни ще са готови допълнителни указания към общините за прилагане на индексацията на договорите в строителството

Иван Шишков: До няколко дни ще са готови допълнителни указания към общините за прилагане на индексацията на договорите в строителството

ЕК ще представлява България при оспорване на фактура за допълнителни разходи по предварително споразумение за закупуване, производство, закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19...

ЕК ще представлява България при оспорване на фактура за допълнителни разходи по предварително споразумение за закупуване, производство, закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19 в ЕС