fbpx
27 C
София
12 август 2022 | петък | 15:59

Новият федерален канцлер на Австрия Карл Нехамер положи клетва

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Новият федерален канцлер на Австрия Карл Нехамер и членовете на неговото правителство положиха клетва пред президента Александър Ван дер Белен. Това се случи на тържествена церемония, провела се във виенския дворец Хофбург. Президентът Ван дер Белен пожела на новия канцлер и неговия екип успех и изрази надеждата си за добро сътрудничество между институциите.

Нехамер сменя като канцлер Александър Шаленберг, който пък отново оглавява министерството на външните работи, съобщава БТА.

Министър на вътрешните работи става Герхард Карнер, министър на финансите ще бъде Магнус Брунер, начело на министерството на образованието, науката и изследванията застава Мартин Полашек, а Клаудия Плаколм ще е държавен секретар във федералното канцлерство.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img