28.11.2022 | понеделник | 03:50

Новите депутати започнаха да си назначават нещатни сътрудници

Публикувано:

Сподели поста:

Новите народни представители вече започнаха да наемат нещатни сътрудници. 39 от тях вече са се възползвали от възможността да назначат експерти, които да им подпомагат в парламентарната дейност.

Девет от назначените са специалисти по връзки с обществеността и пиари.

Точно това е ресорът на експерта по политически комуникации и част от гражданското движение БОЕЦ Весислава Танчева, която ще сътрудничи на депутата от Демократична България – Петър Маринов.

Като нещатен сътрудник на депутата Александър Ненков се завръща Румен Стоилов – бивш депутат от ГЕРБ и шампион по самбо. Той ще дава съвети в областта на регионалното развитие.

Бившият областен управител на Благоевград по време на мандата на ГЕРБ Бисер Михайлов ще съветва по правни въпроси бившият регионален министър Росен Желязков.

Засега само една парламентарна комисия е назначила нещатен сътрудник.

Оглавяваната от депутата от БСП Драгомир Стойнев Комисия по въпросите на Европейския съюз се е спряла на докторанта по финанси Станислав Младенов, който беше кандидат за народен представител на левицата в 25 МИР, но не успя да влезе в парламента.

За разлика от постоянните сътрудници, нещатните не са служители на Народното събрание. Те получават възнагражденията си от допълнителните две трети над заплатите, които депутатите получават тъкмо с такава цел.

Според гласуваните промени в парламентарния правилник тези пари не е задължително да бъдат превеждани по банков път, а могат да се вземат и на ръка, както досега.

Изискването за изплащане по банков път важи само за основните заплати.

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
снеговалеж
1.2 ° C
2.1 °
0.7 °
93 %
1.5kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...