fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 19:56

Нови цени на билета за градския транспорт в Стара Загора

Промените влизат в сила от 1 август

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

От началото на другия месец цената на билет за пътуване в едно превозно средство на градския транспорт“ в Стара Загора ще струва 1,50 лева. Това решение взе днес на редовното си  заседание на Общинския съвет на града. Новата цена важи за  линиите, обслужвани от общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози”.

Билетът за комбинирано пътуване в рамките на 60 минути на територията града ще струва 2,00 лева, а за период от 120 минути, цената ще е 2,50 лева.

Определени са  пет зони за пътуване по направления на извънградските линии. До всички населени места до 15 километра пътниците ще заплащат 2,00 лв. За населени места от 15 до 19 километра цената на билета ще бъде 2,50 лева, а за  населените места от 19 до 23 километра цената ще е 3,00 лева. В четвъртата зона попадат  населените места от 23 до 27 километра, където билета  ще е на цена 3,50 лева и за най-отдалечените села- над 27 километра едно пътуване е струва на пътника  4,00 лева.

Общинските съветници в Стара Загора утвърдиха и намаления при пътуването в градския транспорт за ученици, пенсионери и хора с увреждания на територията на общината.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img