fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:33

Нова версия: Джипът на Семерджиев бил краден, талонът на колата фалшив

служител от средно управленско ниво е прикривал анонимни сигнали, които хора са изпращани до МВР за безчинствата на рецидивиста по пътищата

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Появиха данни, че дори малкия талон на автомобила, с който Семерджиев причини катастрофата, в която живота си загубиха две момичета най-вероятно е бил фалшив.

Разследващите работят по версията, че мощният джип е бил краден, внесен от Германия преди около месец като “двойник на двойника”, съобщава БНТ.

Според източници на медията е засечено, че служител от средно управленско ниво е прикривал анонимни сигнали, които хора са изпращани до МВР за безчинствата на Семерджиев по пътищата.

Материали от разследването са отделени и прокуратурата е започнала разследване, че служители на МВР са покровителствали обвиняемия за тежката катастрофа, като са му осигурявали безпроблемно придвижване.

Има подозрения, че служители на отдел “Пътна полиция” също са били на услугите на Семерджиев. Източниците на БНТ твърдят, че той е получавал дори възможността да регистрира автомобили с пренабити номера. Предстои да се събират доказателства по тази версия на разследващите.

От прокуратурата ще искат постоянен арест и за Георги Семерджиев. Така може да се окаже, че двамата т.н. “доведени братя” ще се съберат в арестните помещения на Националното следствие само две денонощия след като са се разделили заради катастрофата.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img