fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 21:00:26
четвъртък | 26.05.2022 | 21:00:26
25.8 C
София

Нова трамвайна линия се движи в София

Променя се и движението на трамваи № 3, 4, 5, 8, 10, 1, 7

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

От днес в столицата се движи новата трамвайна линия 27. Тя върви по маршрута на трамвайна линия № 7 от ж.к. „Манастирски ливади до надлез „Надежда”. Пътниците, които имат  електронни  карти за линия 7 и 1 могат да ги използват и за новата линия, но само в участъците с общ маршрут.

Променя се и организацията на движението на трамваи № 3, 4, 5, 8,10,1,7. 

Трамвайна линия № 3: възстановява постоянния си маршрут от гара „Захарна фабрика“ до кв. „Орландовци“. Трамвайна линия № 4 продължава да се движи от кв. „Орландовци“ по действащия маршрут до кръстовище ул. „Козлодуй“ по маршрута до бул. „Никола Петков“ двупосочно. Трамвайна линия № 5 продължава да се движи по маршрут от кв. „Княжево“ до трамвайно ухо „Бъкстон“.

Трамвайна линия № 8: възстановя се постоянния маршрут на линията от ж.к. „Люлин 5“ до „Съдебна палата“.

Трамвайна линия № 10: линията продължава да се движи по постоянния маршрут на линията от ж.к. „Западен парк“ до метростанция „Витоша“.

Трамвайна линия № 7: запазва маршрута си  от ж.к. „Манастирски ливади” до метростанция „Хан Кубрат”, с преминаване през бул. „Христо Ботев”.

Трамвайна линия № 1: променя се маршрутът – от ж.к. „Иван Вазов” до площад „Македония”, надясно по ул. „Алабин”, по бул. „Витоша”, по бул. „Княгиня Мария-Луиза” до Централна автогара с преминаване еднопосочно по ул. „Струга” и обратно по маршрута си.

Продължава да работи временна автобусна линия № 5-ТМ с маршрут от кв. „Овча купел“ до площад „Възраждане“

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук