fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 13:17:40
събота | 28.05.2022 | 13:17:40
21.8 C
София

Нова мина беше открита в Черно море

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Турското министерство на отбраната съобщи, че в сряда е открита мина в Черно море край Кефкен (Северозападна Турция), предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Предмет, подобен на мина, забелязан край Кефкен, е идентифициран като мина от морски патрулен самолет, се посочва в съобщението на турското министерство на отбраната. 

В него се казва, че зоната е обезопасена от екипи на подводната охрана на военноморските сили, които действат за обезвреждане на мината.

Това е трети случай на мина, открита в този район от края на март насам.

На 26 март екипите на подводната охрана обезвредиха морска мина в Босфора, след като няколко дни преди това Русия отправи предупреждения за дрейфуващи мини, плаващи в Черно море.

На 28 март бе открита и обезвредена мина в  района на Инеада, близо до границата с България.

Военноморските сили на Турция са засилили превантивните дейности по откриване и обезвреждане на плаващи мини в морето в контекста на инвазията на Русия в Украйна, съобщи по-рано министерството на националната отбрана на Турция.

В съобщението на министерството се посочва, че самолети за морско патрулиране, хеликоптери, дронове и патрулни кораби са били разположени, за да обезвредят всякакви плаващи мини. 

Крайбрежните миночистачи играят важна роля в усилията за намиране и обезвреждане на евентуални морски мини, докато персоналът от подразделението за подводна отбрана на турската армия е натоварен с последващото обезвреждане, бе изтъкнато в съобщението на министерството.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук