fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:23

НОВ ПРОЕКТ ЦЕЛИ НАМАЛЯВАНЕ НА ТРАФИКА НА ДУНАВ МОСТ (ВИДЕО)

Прогнозите за терминала сочат, че след изграждането му ще могат да се обработват над 60 000 контейнера годишно

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Интермодален терминал ще бъде изграден в Русе до края на 2025 година. Това съобщиха от Националната компания “Железопътна инфраструктура”. Разкриването на новото съоръжение ще доведе до увеличаването на приходите в бюджета на дунавския град, както и до намаляване на пътно-транспортните катастрофи, категорични са още експертите. Вижте повече.  От националната компания “Железопътна инфраструктура” съобщиха, че до края на 2025 година в Русе ще бъде изграден интермодален терминал. Предвижда се догодина да се подпише договорът за строителство. Неговият най-голям плюс е в това, че ще даде възможност за бързо преминаване от автомобилен към жп транспорт и ще позволи значително увеличаване на товарните превози, като същевременно ще се избегнат и задръстванията по шосе през „Дунав мост“. 

От националната компания уточниха, че подготовката за проекта е започнала още по време на предходния програмен период и благодарение на средства от Европейския съюз вече е избрано местоположението на бъдещия терминал. Направени са предварителни проучвания, оценки по отношение на околната среда и отчуждителни процедури. 

Прогнозите за терминала сочат, че след изграждането му ще могат да се обработват над 60 000 контейнера годишно, като в последствие до 2045-а ще може да се удвои капацитетът на съоръжението.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img