fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 01:33:19
неделя | 29.05.2022 | 01:33:19
16.8 C
София

Нов държавен дълг от 300 милиона лева (ВИДЕО)

Общата нова задлъжнялост на страната ни ще достигне 7,3 милиарда лева

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Нов държавен дълг за 300 млн. лв. пуска днес  Министерството на финансите. На аукционът се предлагат  облигации със срок три години и половина. Така емитираните книжа от началото на годината ще стигнат 1,8 млрд. лв.

Ако поръчките на инвеститорите бъдат одобрени в пълен обем, общата нова задлъжнялост на страната ни ще достигне 7,3 милиарда лева.

Досега са поети милиард и половина от вътрешния пазар, но през март беше направено погасяване за повече от милиард и 300 милиона лева. С новите книжа от 9 май общият размер на новия дълг ще достигне 1,8 млрд. лв. Към момента цифрите показват ,че задълженията на правителството са над 31 млрд. лв. Вътрешните задължения са в размер на 9,878 млрд. лв., а външните са 21,163 млрд. лв. По отношение на структурата на дълга  близо 98% от държавния дълг е с фиксиран лихвен процент, а 99,8% от дълга е в евро или лева.

От Министерството на финансите вече се ориентират към пускане на съкровищни облигации с по-кратък срок, сред като опитът да бъдат пласирани 10 годишни държавни ценни книжа  за 500 млн. лв. на 4 април се провали.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук