fbpx
More

  “Нощ на ангелите“ събра над 60 000 лева за лечението на петгодишния Божидар

  Повече от 100 заведения и търговски обекта се включиха в благотворителното събитие

  Благотворителната “Нощ на ангелите“ успя да събере 61 173 лева за лечението на петгодишния Божидар, диагностициран с аутизъм. Над 100 заведения и търговски обекта в Пловдив и други градове се включиха в инициативата тази година. Те дариха част от оборота си, направен в Деня на Вяра, Надежда и Любов – 17 септември.

  За лечението на Божидар в чужбина са необходими 80 000 лева. Тъй като отделно по сметката му има събрани още 36 709 лева, семейството му предложи с остатъка от събраните средства да бъде подкрепен друг човек в нужда.

  Така остатъкът от парите ще бъде дарен за двегодишния Ивайло Чалъков. Той е с рядка вродена аномалия на крака и се нуждае от средства за поредица от скъпоструващи операции в чужбина, за да може да проходи и един ден да тича заедно с връстниците си.

  “Едно от най-големите чудеса на Бога е да дава възможност на обикновените хора да вършат необикновени неща“, казаха организаторите за newsone.bg.

  “Нощ на ангелите“ е благотворително събитие, което се провежда за втори път. Миналата година инициативата успя да обедини Пловдив и да събере близо 70 000 лева за лечението на 34-годишния Ангел Краевски – баща на три деца, диагностициран с остра миелоидна левкемия. Съвсем скоро той се прибра вкъщи след едногодишно лечение в чужбина и вече е в ремисия.

  Повече за „Нощ на Ангелите“: https://bit.ly/3aYeV8H

  Още за историята на Божидар, тук: https://bit.ly/2WqG7ca

  И за историята на Ивайло: https://bit.ly/3vAAjdQ