28.11.2022 | понеделник | 02:51

„Нощ на ангелите“ събра над 60 000 лева за лечението на петгодишния Божидар

Публикувано:

Сподели поста:

Благотворителната „Нощ на ангелите“ успя да събере 61 173 лева за лечението на петгодишния Божидар, диагностициран с аутизъм. Над 100 заведения и търговски обекта в Пловдив и други градове се включиха в инициативата тази година. Те дариха част от оборота си, направен в Деня на Вяра, Надежда и Любов – 17 септември.

За лечението на Божидар в чужбина са необходими 80 000 лева. Тъй като отделно по сметката му има събрани още 36 709 лева, семейството му предложи с остатъка от събраните средства да бъде подкрепен друг човек в нужда.

Така остатъкът от парите ще бъде дарен за двегодишния Ивайло Чалъков. Той е с рядка вродена аномалия на крака и се нуждае от средства за поредица от скъпоструващи операции в чужбина, за да може да проходи и един ден да тича заедно с връстниците си.

„Едно от най-големите чудеса на Бога е да дава възможност на обикновените хора да вършат необикновени неща“, казаха организаторите за newsone.bg.

„Нощ на ангелите“ е благотворително събитие, което се провежда за втори път. Миналата година инициативата успя да обедини Пловдив и да събере близо 70 000 лева за лечението на 34-годишния Ангел Краевски – баща на три деца, диагностициран с остра миелоидна левкемия. Съвсем скоро той се прибра вкъщи след едногодишно лечение в чужбина и вече е в ремисия.

Повече за „Нощ на Ангелите“: https://bit.ly/3aYeV8H

Още за историята на Божидар, тук: https://bit.ly/2WqG7ca

И за историята на Ивайло: https://bit.ly/3vAAjdQ

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
облачно
2.1 ° C
2.6 °
1.8 °
92 %
1kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...