fbpx
17.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 11:51:36
събота | 21.05.2022 | 11:51:36
17.8 C
София

НОИ започва изплащането на 75 лева на ваксинираните пенсионери от 1 февруари

Пенсионерите не трябва да подават заявление, за да получат сумата

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

На  1 феруари Националният осигурителен институт /НОИ/ започва да изплаща еднократната добавка от 75 лева на ваксинирани пенсионери. Сумата се отпуска независимо от вида и размера на пенсията.

Изплащането ще става с парични преводи, предхождащи редовното месечно изплащане на пенсиите с графика от 7 февруари. Според данните на Министерството на здравеопазването, това първо плащане ще обхване 694 643 души.

Пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще получат добавката от 75 лева в личните си сметки. За хората, които получават пенсиите си от пощенските станции, ще бъде изготвен запис, който могат да получат както на първо число на всеки месец, така и по-късно през месеца едновременно с пенсията си.

За пенсионерите, на които пенсиите се превеждат в други държави, добавката от 75 лв. ще се изплаща към пенсията за съответния месец. Важно е хората да знаят, че не трябва да подават заявление за получаването на тази сума, нито да изпращат зелен сертификат или други здравни документи до държавните институции, уточняват от НОИ.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук