fbpx
20.3 C
София
13 август 2022 | събота | 17:23

НОИ съобщи кога ще изплатят пенсиите за август

Изплащането ще се извършва по определен график

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Изплащането на пенсиите през август чрез пощенските станции ще започне на 8 август и ще приключи на 22 август, съобщиха от НОИ.

Заплащането ще се извършва по график. Той ще бъде обявен във всяка една от пощенските станции. Преводите на сумите за пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 8 август.

От началото на този месец е в ход последното плащане на еднократната добавка от 75 лева. През август на нея имат право пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс през юни 2022 година. Според данните, предоставени в Национален осигурителен институт от Министерството на здравеопазването, в това плащане са включени 4887 пенсионери. Така общият брой на имащите право на тази сума ще се фиксира на 760 777 души.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img