30.11.2022 | сряда | 01:06

NOG стартира най-мащабния медиен проект в България

Публикувано:

Сподели поста:

NOG, компанията собственик на „Национална информационна агенция newsONE„, стартира най-мащабния медиен проект, реализиран досега в България.

В рамките на 6 месеца групата ще стартира 31 дигитални платформи и 3 телевизионни канала, част от новия бранд на компанията – “България1” и “newsONE”.

www.bulgariaone.bg

“България1” е първата и единствена национална мрежа от регионални медии. Платформата представлява уникален продукт, който до момента не е предлаган на българския медиен пазар. “България1” включва 27 регионални уеб медии – по една за всяка от 28-те области в страната (София и София област са обединени в един портал). Всеки портал ще представлява модерна градска медия за новини, култура, социални, политически и исторически теми. Всяка медия има отделен екип, който отговаря за създаването на локално авторско съдържание – репортажи, разследвания, интервюта, подкасти и богато видео съдържание.

София, България

“България1” стартира на 01 декември със “София, България” – порталът, посветен на столицата и София област. “София, България” ще предложи на жителите и гостите на столицата богат набор от информация и полезна информация за града и околията. На 08 декември ще бъде даден старт на “Благоевград, България” – порталът на област Благоевград. В първите дни на 2023-а година и пловдивчани ще имат възможността да се информират за всичко най-интересно от Пловдив в “Пловдив, България”. Останали 24 портала ще стартират поетапно до 03.04.2023г.

В края на първото тримесечие на 2023-а година NOG ще стартира и самостоятелен телевизионен канал, който ще събира най-интересното от всички 28 области в страната. Каналът ще е първия телевизионен канал, посветен на българските общини и бизнес.

“България1” се реализира в тясно сътрудничество с местната власт. Проектът обхваща всички 265 общини в страната, като с над 15% от тях вече има изградени договорни отношения.

www.GoBulgaria.bg

Националният бизнес каталог на България –  GoBulgaria ще допълни групата с полезна информация за забележителности, паметници на културата, исторически данни, както и най-интересните и добри места за посещение – ресторанти, клубове, барове, хотели и места за настаняване. “България в дланта ти” – това е мотото на GoBulgaria. Защо? Ще разберете в последните дни на тази година.

Портфолиото на NOG ще бъде обогатено с четири нишови дигитални проекта – бизнес медията BusinessONE, медията за здраве и уелнес lifeONE и спортната медия sportONE. И трите проекта стартират през януари 2023-а година.

Предстои и обновяване на телевизионните канали homeONE и HomeMall.

Емил Друмев, Изпълнителен директор NOG

“Изминалата година беше истинско предизвикателство за компанията ни. След началото на войната в Украйна се наложи много бързо да стартираме телевизия newsONE – проект, който много обичаме, но водени от емоцията реализирахме по не най-добрия начин. В желанието си да правим всичко по възможно най-добрия начин, често различаващ се от общоприети браншови стандарти, си позволихме грешки, които внимателно анализирахме. През изминалите три месеца преструктурирахме newsONE в национална информационна агенция. Към момента над 60 000 човека дневно следят и се доверяват на новините, които публикуваме. Предстои още по-вълнуващ период, в който освен да изчистим допуснатите грешки и пропуски досега, ще направим това, което искахме от самото начало – мащабен проект, непознат до момента в страната ни. Живеем в изключително динамични времена, но освен гео-политическата обстановка, освен икономическата обстановка и редица други фактори, най-важно е да се съобразяваме с напредъка на различните технологии и да пречупим модела “тук така го правим от 1980-а”. С всички иновативни технологии, свръх бърз интернет, 5G свързаност и невероятни хардуерни решение е време да пренесем всичко в бъдещето. До началото на лятото медийната ни група ще се състои от 5 линейни телевизионни канала, 35 дигитални платформи и първата българска стрийминг платформа. Особена гордост за нас е и фактът, че един от предстоящите телевизионните канали вече има договори за локални версии в още 4 държави освен България.”, коментира Емил Друмев, изпълнителен директор на newsONE Group.

ИА newsONE
ИА newsONEhttps://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...