fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:21

Нивото на река Дунав достигна критични стойности

Фериботът Оряхово-Бекет е спрян

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Нивото на река Дунав в българския ѝ участък достигна критично ниски стойности. Товарни и круизни кораби са принудени да изчакват в пристанища. Фериботът Оряхово-Бекет е спрян.

Нивото на реката е под условната кота “нула”. Днес в Русе са измерени минус 43 сантиметра.

Като основна причина за ниското ниво се посочва липсата на дъждове в притоците на р. Дунав. Критичният участък е край Белене.

“Преминават празни самоходни кораби, които са с газене обикновено 1,20. Корабите, които превозват товари, обикновено са на около 2 метра, тъй като при по-малко натоварване явно не е рентабилно”, обясни кап. Иван Жеков, директор на “Речен надзор” – Русе.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img