fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 20:37

Нинова: В началото на седмицата ще решим дали да продължим усилията, или да върнем мандата

В сряда ще имаме повече яснота, заяви лидерът на левицата

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Националният съвет на БСП ще се събере в началото на седмицата, за да решим дали да продължим усилията, или да върнем мандата. Ако видим, че няма възможност за правителство, няма да злоупотребяваме и ще го върнем. Ще опитаме до последно какво може да се направи. В сряда ще имаме повече яснота”. Това заяви лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова.

Тя коментира, че условията и заплахите от страна на ГЕРБ и ДПС са неприемливи.

“Водени от грижи за ситуацията с КЕВР, например, водим разговори за задържане на мандата, за да се решат тези въпроси за хората. След Националния съвет ще се съберем с партньорите от трите партии. Не сме водили разговори с ИТН дали са съгласни за забавяне на мандата, след като Слави Трифонов обяви, че оттегля партията от преговорите за правителство”, каза Нинова.

Тя подчерта, че за постове в нов кабинет не се говори, докато не се поправят грешките от предишния.

“По време на преговорите за съставяне на правителството ние си говорихме за преизчисляване на пенсиите от 1 октомври, изчислявахме дали има пари за безплатни лекарства за деца до 14 години, колко ще ни струват безплатни учебници, как да направим антикорупционното законодателство, да започнем преговори с доставчици на газ”, обобщи лидерът на левицата.

Нинова коментира, че тя няма как да знае какво си говорят по централите, в парламентарните групи и не могат да носят отговорност за това.

“Ние носим отговорност за преговорите за съставяне на правителство. По време на важните срещи ИТН бяха коректен преговарящ по програмата. Какви отношения имат с ДБ и с ПП извън това, не мога да знам. Но колегите очевидно бързат, говорят си за министри, преди да приключим програмата. Не го намирам за коректно. Но е и разбираемо… Ще видим в следващите дни дали можем да говорим отново”, коментира още тя.

Нинова припомни, че главната цел на партията е да се борят с корупцията, смяна на старото правителство, нови правила и правова държава.

“Може би нашата цел счупи преговорите. ГЕРБ, ДПС, “Възраждане” видяха, че има шанс да изберем КПКОНПИ, Бойко Рашков, изплашиха се и дръпнаха ИТН отново”, смята лидерът на БСП.

Тя подчерта, че предсрочни избори сега са безсмислени, защото ще изпуснат важните летни месеци, в които трябва да вземат решения за зимата.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here