fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 03:51:27
петък | 27.05.2022 | 03:51:27
17.8 C
София

Нинова: В момента два от мобилните оператори не могат да вдигнат и с една стотинка таксите

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

В момента два от мобилните оператори не могат да вдигнат и с една стотинка таксите, коментира вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

Тя обясни, че мобилните оператори са изпратили на своите абонати съобщение, че ще вдигнат цените от февруари, но това тяхно намерение е спряно със заповед на Комисията за защита на потребителите към Министерството на икономиката и индустрията.

“Причината е, че два от операторите – “Теленор” и “А1″, опитаха увеличение на таксите за две години, със задна дата – за 2021 г. и 2020 г. Те нямат право на това, защото в договорите, които са подписали с потребителите, пише, че имат право само един път за една година да вдигат таксите”, обясни Нинова и определи това като нелоялна търговска практика.

“Издадохме заповед, с която забранихме това да се случва, и тази заповед я въведохме в т.нар. предварително изпълнение. В момента не могат да увеличат и с една стотинка таксите”, коментира тя, цитирана от БТА.

“Виваком” не подлежи на тази заповед, тъй като не е поискала увеличение за 2021 г. и за 2020 г., а само за 2021 г.”, уточни Нинова.

Тя съобщи, че вчера двата оператора са обжалвали заповедта по съдебен ред.

По думите й, докато не излезе съдебното решение, те не могат да увеличат цените на мобилните телефони с една стотинка.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук