fbpx
29.8 C
София
16 август 2022 | вторник | 18:32

Нинова поиска президентът да уволни шефа на ДАНС

Според лидерката на левицата институциите си прехвърлят "горещия картоф"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Народното събрание да приеме решение, като орган, който изпълнява контрол върху изпълнителната власт, министърът на външните работи да отмени нотата за експулсиране на 70 руски дипломати и служители. Това поиска вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка и председател на БСП Корнелия Нинова в обръщение от трибуната на Народното събрание.

Тя поиска да се направи точен преглед за колко от тези хора има доказателства, че са шпиони и да се връчи нота те да напуснат, но всички останали, “които са попълнени в този списък като необходимост да се изпълни волята на премиера да станат 70”, да бъдат извадени от този списък. По думите й, така ще успеем да преодолеем огромната пропаст, към която се движим, в името на българския национален интерес, сигурността и стабилността на страната и перспективата пред българския народ през следващите тежки зимни месеци.

Нинова коментира, че институциите очевидно си прехвърлят “горещия картоф”, нежелаейки и нямайки смелост да понесат отговорност. Тя предложи следно – първо Кирил Петков да излезе и официално да заяви, че няма да се кандидатира за министър-председател, преди това незабавно да уволни заместник-министъра на външните работи, който е подписал нотата, и президентът незабавно да уволни председателя на ДАНС, който е приел някой устно да му нареди да изготви някакви списъци. По думите й има данни за 34 шпиони, а другите в списъка били правени “на око”. Затова според нея председателя на ДАНС трябва да понесе отговорност, че е направил тези списъци.

Предлагам ви да вземете решение, не бягайте от отговорност, призова Корнелия Нинова депутатите.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img