fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:57:51
петък | 27.05.2022 | 02:57:51
17.8 C
София

Нинова: Грешка беше да се издигат две кандидатури за гуверньор на БНБ, решението е в изтегляне и на двете

Тя посочи, че единственото, което я тревожи, е това напрежение между "Има такъв народ" и "Продължаваме Промяната", тъй като подобни нападки и обвинения не са работещи

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

“Грешка беше да се издигат две кандидатури, особено партийни, още повече в една коалиция. Спорът виждате, че доста се нажежи, опитваме се да внесем разум и спокойствие, имаме още малко време. Смятаме, че решението е в изтегляне и на двете кандидатури, нова процедура и банкер експерт, около когото да има консенсус”. Това каза вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова в ефира на БНТ преди предстоящата днес среща на лидерите в коалицията.

Тя заяви, че е благодарна на партньорите, че са приели този формат – лидерски срещи да се прави редовно и там да се обсъждат политическите решения, каза Нинова. 

Освен гуверньор на БНБ, днес във формата среща на коалиционните лидери Нинова очаква да бъдат обсъдени всички теми за следващите месеци. От наша страна днес ще бъде поставен въпросът за решенията за цените и за доходите и аз изрично ще поставя въпроса за Закона за колекторите, каза Нинова. 

Тя посочи, че единственото, което я тревожи, е това напрежение между “Има такъв народ” и “Продължаваме Промяната”, тъй като подобни нападки и обвинения не са работещи, допълва БТА.  

Нинова заяви, че тази коалиция трябва да се стабилизира и да си напише управленската програма, да си разпише законите, които ще променя и да си подобри диалога. „Може би заради кризите, може би заради това, че още първия ден започнахме да гасим пожари, никой не ни даде един ден спокойствие, започнаха нападките още първия ден, не започнаха същинските реформи“, отчете Нинова. 

Петър Куленски, заместник-председател на ПГ „Продължаваме Промяната“ (ПП) коментира в предаването „Събуди се“ в ефира на Нова телевизия, че на този етап парламентарната група на ПП стои твърдо зад кандидатурата на Андрей Гюров. Днес ще има лидерски коалиционен съвет, след това ще имаме повече информация по темата, отговори Куленски в отговор на призива на коалиционните партньори от „Демократична България“ и „БСП за България“ за оттегляне и на двамата кандидати за управител на БНБ

За  гуверньор на БНБ са издигнати две номинации –  на Любомир Каримански от ИТН и Андрей Гюров от ПП. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук