26.01.2023 | четвъртък | 23:43

Нинова: Говорите празни приказки, а не искате да подкрепите законите на БСП за мигрантите

Публикувано:

Сподели поста:

„Загубихте два часа в политическо говорене, внушения, връщане към службите от преди години, загриженост за живота и здравето на нашите колеги и българските граждани. Два часа празни приказки, а сме тук, за да свършим определена работа.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна. И продължи: „Нелегалната миграция и трафикът на мигранти очевидно е огромен проблем. Заля България в последните два месеца. Служебният кабинет има своите отговорности, трябва да отговаря на много въпроси защо това е така. Но законодателният орган също има своите отговорности“, посочи тя.

„Освен с часове да говорите и да използвате трибуната за политическите разправии, трябва да приемаме закони – така пише в Конституцията и затова е създаден парламентът“, каза още Нинова.

От трибуната лидерът на левицата обърна внимание, че законите, внесени от “БСП за България“, които касаят трафик на мигранти – стоят втори месец непокътнати. За пореден път Нинова се обърна към председателя на правната комисия Радомир Чолаков с искане тези закони да бъдат придвижени.

„В тази система от мерки, които трябва да вземат всички институции в страната, има нещо, което е много важно и се казва превенция“, заяви лидерът на БСП и продължи: „Знаете ли, че тези, които ги залавят като помагачи и каналджии, се отървават или с условни присъди, или с административни глоби? Наше задължение е да променим този закон“, категорична е тя.

По думите ѝ от становища на съда и прокуратурата става ясно, че тези институции остават с вързани ръце заради сега действащите закони. „Казват ни, че заради законите трябва или да ги пуснат, или да бъдат условно осъдени. Но направиха предложения – да увеличим наказанията, да се отнема превозното средство, с което се превозват тези трафиканти и редица мерки, които “БСП за България“ внесе преди два месеца. Досега щяхме да сме забравили за това“, коментира Корнелия Нинова.

Тя обясни, че само отежняването на наказанията и превенцията няма да решат въпроса, но други институции отговарят за приложението на закона. „Нашата отговорност е да приемем този закон. За осми път апелирам – вкарайте тези предложения в правна комисия и да знаем, че ние, като законодателен орган, сме си свършили работата“, заключи лидерът на БСП.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
силен снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
3.1kmh
100 %
чт
-0 °
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
силен снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
3.1kmh
100 %
чт
-0 °
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °

Прочети още

Оригиналният HBO драматичен сериал „Наследници“ се завръща с четвърти сезон на 27 март

Създаден от Джеси Армстронг, четвъртият сезон на наградения с Emmy® оригинален драматичен сериал на HBO Наследници дебютира в...

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа #саботаж #НПК #съдебна #реформа #разследване #ПП #ДБ #заседание #Възраждане #ИванГешев

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 26.01.2023 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -5 С до +9°С. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в областите:...

Георги Първанов: Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата

Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на любов...