fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:48:45
четвъртък | 26.05.2022 | 17:48:45
26.8 C
София

Нинова: БСП напуска коалицията, ако кабинетът реши да изнасяме оръжие за Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министерският съвет реши ли да се изнасят оръжие и боеприпаси за Украйна, БСП ще напусне коалицията, да изчакаме да видим какво ще се гласува, заяви вицепремиерът и лидер на социалистите Корнелия Нинова.

Тя обаче не пожела да обясни как ще гласуват депутатите от левицата при разглеждане на решение за изпращане на военна помощ на Украйна.

Заявката на Нинова дойде по време на посещение на зеленчуковата борса в пловдивското село Първенец. 

Тя отново посочи, че до момента от страната ни не е изнесен нито един патрон за Украйна.

“Изнасяме оръжия за над 50 до 60 държави, с които имаме договори, и всички са с краен потребител тези държави. България не може да контролира какво се случва след това. При нас няма нито един договор нито за Украйна, нито за Русия”, заяви Корнелия Нинова.

Тя твърди, че не е възможно да изнасяме нелегално военна помощ за Украйна и това не се прави.

“Имаме договори с Полша, имаме с Чехия, с Германия, с Индия, със САЩ, и се изнася оръжие за тези държави не от вчера и не откакто е започнала войната. Повечето разрешителни, които сега издаваме, са по договори, сключени преди това правителство да дойде и преди да е избухнала войната. Не е възможно в момента да се товари оръжие за Украйна. Възможно е да се товари за всички останали над 50 дестинации”, посочи Нинова.

И допълни, че в комисията, която разрешава търговията с оръжия, участват представители на ДАНС, военното разузнаване, Министерството на външните работи, МВР, Министерството на отбраната, икономическото министерство.

“Всички тези служби да не знаят и да се прави нещо нелегално, категорично не”, увери Корнелия Нинова.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук