fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 21:04

Николай Василев: Живеем в държавен социализъм от най-лош тип

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Новото правителство е най-лявото правителство след това на Жан Виденов. Това е държавен социализъм от най-лош тип. Това каза икономистът и бивш министър и вицепремиер Николай Василев.

“Кабинетът първо харчи, после пита. Ще направи най-големият бюджетен дефицит в историята на страната. Нищо нямат намерение да приватизират, нямат планове за публично-частни партньорства… “, коментира още Василев работата на кабинета “Петков”.

По думите му, в първите си 9 дни на власт, правителството е похарчило 9 млрд. лв.

“Скоростта на промяната е над 1 млрд. лв. на ден”, каза Василев пред NOVA и призова управляващите да дадат отчет за тези средства.

“Това е голяма демагогия. Тези пари не са нито за пенсии, нито за лекари на първа линия, нито за борба с пандемията… Само можем да гадаем за какво са похарчени. Защо не се дадоха пари за детски градини, за таблети и лаптопи за учениците, които нямат такива, за построяването на детска болница? Защо трябва едно правителство, веднага след като дойде на власт, да опука всички налични средства”, запита Василев.

Той определи мораториума върху цената на парното, тока и водата като “най-антисоциалната мярка”, която е виждал.

“За да може най-бедните да получат 10-20 лв. намаление на сметките за ток, най-богатите са получили стотици левове отстъпка”, коментира финансовият експерт.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img