fbpx
More

  Николай Събев: Слави Трифонов е политическа кукла

  Започваме да работим с всеки един от депутатите, заяви транспортният министър

  „Слави Трифонов е политическа кукла, която не взема самостоятелно решения”. Това заяви в ефира на NOVA транспортният министър Николай Събев от „Продължаваме Промяната”. Запитан на кого е „политическа кукла”, Събев заяви: „На хора, които имат интерес да запазят ситуацията в България такава, каквато е държана от 30 години”.

  Според него от ИТН станали нервни, още когато не е бил избран шеф на БНБ. След това и за решението за еврозоната.

  „Когато взехме решение да влезем в еврозоната, отново имаше напускане на четиримата министри от МС. Станаха много нервни и започнахме да си задаваме въпроса какво се случва”, продължи Събев.

  Събев каза, че досега от „Продължаваме Промяната” и другите двама коалиционни партньори са изпълнявали договорките, направени на коалиционните съвети.

  „Вижте кога станаха депутатите от ИТН по-нервни. От март месец. Тогава започнаха да заплашват, че ще напускат”, коментира още Събев.

  Преди това Събев каза, че още от 13 декември правителството работи под постоянен риск, че нещо няма да се случи. „Опитваме да променим нещата, а те не се случват поради вътрешни причини. Тази ситуация е постоянна”, каза транспортният министър.

  Правителството на малцинството започвало да работи с всеки един от депутатите, с всяка парламентарна група.

  „Налага се да работим с всеки един депутат, да потърсим общи точки и където успеем”, каза Събев. И подчерта, че актуализацията на бюджета трябва да мине.

  „Имаме ясен план как да работим като правителство на малцинството”, каза Събев. „Ако не се справим като правителство на малцинството, отиваме на избори и ще ги бием”, смята Събев.

  Той отхвърли социологическите проучвания, които дават преднина на ГЕРБ.

   „Проучванията преди последните избори бяха различни от резултатите на изборите”, каза Събев. Той очаква, че при евентуални следващи избори, ПП ще спечели „много по-добър резултат”.