fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:12:18
събота | 28.05.2022 | 00:12:18
21.1 C
София

Николай Събев: Икономическият модел, по който се е работело в автобусните превози, е сгрешен

По думите на министъра транспортното министерство работи по "настройката" на Националната транспортна схема

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Икономическият модел, по който се е работело в автобусните превози, е сгрешен. Това смята министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев. В ефира на Би Ти Ви той коментира недоволството на част от превозвачите след срещата в Министерския съвет на 5 май. На нея, освен Събев, присъстваха премиерът Кирил Петков, както и вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. 

„Министерството на транспорта и съобщенията няма да допусне прекъсване на превози“, заяви министърът по повод очакваните нови протести. На въпрос как ще постигне това, той каза: „Нека да си запазим тази малка тайна“.

Събев увери, че транспортното министерство защитава обществения интерес и работи за това всеки да има равен достъп до пазара, както и равни условия за работа. В никакъв случай няма да допусна облагодетелстване на една компания за сметка на други, каза още той. 

По думите на министъра транспортното министерство работи по “настройката” на Националната транспортна схема. Събев обясни, че се водят разговори и с общините, за да се избегне дублирането в разписанията, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук