fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:16:57
петък | 20.05.2022 | 07:16:57
5.7 C
София

Николай Събев: Бързият транспорт ще започне да решава въпроса с демографията в полза на малките селища

Това заяви министърът на среща със сдружението на областните управители на Русе

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министерството на транспорта и съобщенията ще съдейства за организиране на работна среща на заинтересованите страни по проекта за градска железница в Русе. Това заяви министър Николай Събев на среща със сдружението на областните управители на Русе. Домакини на срещата бяха управителят на областната администрация Анатоли Станев и заместник-областният управител Людмил Христов.

Бързият транспорт с добър интернет ще започне да решава въпроса с демографията в полза на малките селища и от тази гледна точка проектът за градска железница има моята подкрепа, заяви по време на срещата министър Събев.

Идейният проект за градска железница е одобрен от експертен съвет на Националната компания „Железопътна инфраструктура“, информираха представители на сдружението. Той предвижда използване до голяма степен на съществуващата инфраструктура.

Подобряването на свързаността е приоритет на правителството, като целта е едновременно да почне строителството и да се правя връзките с инфраструктурите на съседните страни, каза по време на срещата министър Николай Събев. Затова е необходим и втори мост при Русе, за да има високоскоростен влак Букурещ – Русе – София, добави той. Министърът бе категоричен, че тези планове трябва да се развиват в синергия, не само от едно министерство.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук