Николай Денков: За матурите имахме пропуск, но той не оказа сериозни последствия

Ако това се беше случило с изпита за 7 клас, това би било огромен проблем, призна още министърът на образованието

0
64

“Голяма част” от критиките в публичното пространство за матурите са силно преувеличени. Това заяви пред БНТ министърът на образованието Николай Денков. Въпреки това той призна, че е допуснат пропуск, който обаче не е довел до сериозни последствия. 

“Да, имахме пропуск, който за щастие не доведе до сериозни последствия. Грешката в НВО по математика за 10 клас не беше в задачите, а в листа с формулите. След проверка се оказа, че в изпита е имало само една задача, за която е трябвало да се използва сгрешената формула. 6 минути след подаването на сигнала са изпратени вярно конвертираните формули. Затова в училищата, в които не е било удължено времето на изпита, ще дадем пълния брой точки за тази задача. В конкретния случай тези изпити не са толкова важни. Ако това се беше случило с изпита за 7 клас, това би било огромен проблем”, каза още Денков.

Той изтъкна, че за първи път тази година МОН е организирало толкова изпити в рамките на месец, защото за първи път завършват випуски по новия закон.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here