fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 09:18:26
петък | 27.05.2022 | 09:18:26
15.8 C
София

Николай Денков: Матурите ще се лесни за учениците, които могат да мислят

През май тази година държавните зрелостни изпити в 12-и клас ще са по нов формат

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Тази година на матурите ще има повече въпроси с открит отговор. Целта е да се представят по-добре учениците, които могат да мислят и да се изразяват, а не тези, които наизустяват или които отгатват отговора на тото.

Това обясни министърът на образованието и науката акад. Николай Денков пред БНТ, съобщи пресцентърът на МОН.

Министерството на образованието и науката ще прегледа учебните програми и това, което е твърде академично и не съответства на възрастовата група, ще бъде изчистено, каза министър Денков.

През май тази година държавните зрелостни изпити в 12-и клас ще са по нов формат, който е регламентиран в Закона за предучилищното и и училищното образование. Променена е и скалата на оценяване на матурите в 12-и клас, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук