fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 04:36

Николай Денков: Имаме уверение, че протестиращите утре ще се съобразят с началния час на матурите

На въпрос дали има притеснения от хакерски атаки на сървъри по време на матурата, министърът отговори, че винаги има такива

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Имаме уверение, че протестиращите утре ще се съобразят с началния час на матурите, каза в кулоарите на парламента министърът на образованието и науката Николай Денков във връзка с провеждането на зрелостните изпити утре и заявките за протести.

Той отново повтори молбата си до 8:30 ч. да бъде свободно навсякъде и припомни, че вчера е било изпратено и официално писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова за съдействие. За момента като че ли единствено градският транспорт дава някакви сигнали, че може и да не се съобрази с това изискване, отбеляза министърът, но изрази надежда и те да проявят разум и всичко да бъде наред, допълни БТА.

На въпрос дали има притеснения от хакерски атаки на сървъри по време на матурата, министърът отговори, че винаги има такива. Ние се готвим за този ден от много месеци, така че се надяваме да се справим, добави Денков. Опасенията са да нямаме хакерски атаки, които да се опитат да блокират връзките, ние направихме два пъти стрес тестове, осигурени са няколко системи за защита, смятаме, че сме подготвени, но винаги има риск, ако има концентрирана атака от няколко страни, обясни Николай Денков. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img