Депутатите освободиха от поста председател на Народното събрание Никола Минчев. До развръзката се стигна след разпалени дискусии, продължили повече от 3 часа. “За” освобождаването на Минчев гласуваха 125,  113 се обявиха “против”, а 1 се “въздържа”. 

Отстраняването на председателя беше поискано от 120 депутати от “Има такъв народ”, ГЕРБ-СДС, ДПС и “Възраждане”.

Заради днешното гласуване премиерът Кирил Петков отмени планирано посещение в Азербайджан, за да присъства в пленарната зала и да подкрепи Минчев. Към Петков се присъединиха и вицепремиерите Асен Василев, Корнелия Нинова и Калина Константинова, както и министрите Асена Сербезова, Николай Събев, Божидар Божанов, Надежда Йорданова, Николай Денков, Атанас Атанасов, Иван Иванов, Христо Проданов.

Пред сградата на парламента дойдоха и граждани, които се обявиха в подкрепа на Никола Минчев. 

Previous articleАсен Василев: ДПС направи Делян Пеевски най-богатия човек в България 
Next articleГласуваха предсрочното освобождаване на председателя на НС (СНИМКИ)
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here