fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 03:50:41
петък | 27.05.2022 | 03:50:41
17.8 C
София

Никола Минчев: В управляващата коалиция “има търкания” най-вече за БНБ, но не смятам, че тя е застрашена  

Според него, ако се стигне до оттегляне и на двамата кандидати, подобен ход със сигурност би намалил напрежението

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„Има търкания, и ясно, че те идват по линията БНБ, най-вече, но не мисля, че това ще доведе до разпад на коалицията в настоящия момент“. Това коментира за bTV председателят на парламента Никола Минчев.   

Ситуацията показва, че винаги е по-добре, когато управляващата коалиция успее да излъчи един кандидат и да излъчи силно послание, каза Минчев. По думите му, наличието на двама кандидати няма да доведе до край на коалицията. 

Никола Минчев бе категоричен, че не е в стила на „Продължаваме Промяната“ да изпраща анонимни есемеси. По думите му, никой не принуждавал другия кандидат – този на „Има такъв народ“, Любомир Каримански, да се отказва от надпреварата. 

Относно възможността да се стигне до един кандидат, Минчев обясни, че това може да реши политическото ръководство и утрешното заседание на лидерите на формациите в коалицията. Според него, ако се стигне до оттегляне и на двамата кандидати, подобен ход със сигурност би намалил напрежението.

Дали ще се стигне до един кандидат, това ще разберем на коалиционен съвет, не мога да прогнозирам какво ще се случи там, каза Минчев.

По повод на отказа на президента да отстрани началника на НСО, Минчев посочи, че службата е “под шапката” на президента. В неговите правомощия е да реши дали да освободи, или не началника на НСО, добави той.

Относно твърдението на ГЕРБ-СДС, че премиерът Кирил Петков е застрашил сигурността на българските моряци в Мариупол, изнасяйки информация за спасяването им в рамките на парламентарния контрол, Минчев каза:

„Аз внимателно слушах думите на премиера по отношение на плановете за спасяване на българските моряци. Честно казано, не мисля, че той издаде някаква особена тайна“, допълва той, цитиран от БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук