fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 22:53

Никола Минчев: Третият мандат трябва да отиде при ДБ или БСП, за да има възможност за съставяне на кабинет

Според него развитието по темата "Северна Македония" е положително за България

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Демократична България” или БСП трябва да получат третия мандат, за да има възможност за съставяне на правителство, заяви Никола Минчев от “Продължаваме промяната”. Според него те имат добра комуникация с всеки от коалиционните партньори.

“Ако ИТН получат третия мандат, за нас ще бъде трудно да водим разговори с тях. Може да е имало реплики спрямо тях, но “Има такъв народ” напусна правителството и доведе страната до настоящата политическа ситуация”, каза Минчев.

Той увери, че ще положат усилия да има правителство с третия мандат.

“Даваме си сметка, че в следващите месеци е важно не само да има правителство, но и работещо редовно Народно събрание. Съставянето на правителство обаче не е на всяка цена. Мандатоносителят ще има тежестта да води разговорите и да сглобява пъзела отново. Вероятно ще намери път с ИТН”, коментира доскорошният председател на парламента.

Минчев посочи, че относно евро-атлантическата ориентация на партиите и коалициите трябва да се гледат действията. ГЕРБ се водят такава партия, но имат действия, които обслужват руския интерес.

Той допълни, че при предсрочни избори “Продължаваме промяната” ще разчита, че българският народ ще даде мандат на реформаторско мнозинство, което иска положителни промени в България.

Според него развитието по темата “Северна Македония” е положително за България.

“Интересът на България е категорично защитен… Темата винаги е била обсъждана, но не и под формата на натиск, а като разговори”, заключи Никола Минчев.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img