fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 07:01

Никола Минчев: Ще махнем решетките в парламента

Той беше категоричен, че не е бил уведомен за решението за вратите

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Новите метални врати на парламента ще бъдат премахнати. Това съобщи пред журналисти председателят на Народното събрание Никола Минчев.

Той обясни, че са се свързали с Министерство на културата, за да им връчи акта и предписанието за премахването. Минчев уточни, че когато видят какъв е размерът на санкцията ще решат дали да обжалват.

Председателят на НС каза, че началото на казуса е от януари, когато при протеста на “Възраждане” е имало пробив в сигурността. 

Относно това кой носи отговорност за поставянето на вратите, Минчев обясни, че съгласуването се прави от главния секретар на парламента. 34 хиляди лева е разходът по вътрешно компенсиране, уточни той. 

Минчев беше категоричен, че не е бил уведомен за решението за вратите и ги видял, след като са били поставени и му е била изпратена снимка. “Аз съм председателят на парламента и нося отговорността. При всички случаи ще ги премахнем. Надявам се всичко това да остане само спомен”, каза още той. 

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Драгомира Станоева
Драгомира Станоеваhttp://www.newsone.bg
Драгомира Станоев е редактор в NewsONE. Завършила e "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски". Работила е в няколко онлайн издания като репортер и редактор. Завършила е успешно и журналистически стажове в радио и в една от националните телевизии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here