fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 03:02:03
петък | 27.05.2022 | 03:02:03
17.8 C
София

Никола Минчев: Предоставянето на военно-техническа помощ за Украйна е тежко политическо решение

По думите му самата ситуация в света е тежка и съответно налага вземането на тежки решения

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Ние от “Продължаваме промяната” ще гласуваме за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна. Това е тежко политическо решение, което се налага да вземем,  коментира пред журналисти в местността “Оборище” председателят на Народното събрание Никола Минчев.

По думите му самата ситуация в света е тежка и съответно налага вземането на тежки решения.  Трябва да изберем между т. нар. неутралитет или да покажем, че ние сме част от демократичния развит проспериращ западен свят, посочи Минчев.

Според него, поисканото от президента на Украйна Володимир Зеленски – ремонт на техника в “Терем и “Авионамс”, е най-подходящото като помощ. Ако можем да помогнем по този начин , мисля че би било много добре, каза още Никола Минчев и добави, че ако от това има нужда украинската страна, а ние можем да ѝ помогнем по този начин, би било отлично.

По думите на председателя на парламента има политици, които се заиграват с притесненията на хората, породени от факта, че в близост до страната ни се води война. Трябва да е ясно, че предоставянето на военно-техническа помощ не означава въвличане във войната. Ако означаваше, то тази война щеше да се води в момента между много държави, но това не е така-тя се води между две държави, подчерта Никола Минчев.

На въпрос дали подкрепата ще доведе наистина до излизане на БСП от управляващата коалиция, Минчев посочи, че мисли и се надява, че БСП няма да излезе. Не мисля, че в настоящия момент падане на правителството е добър вариант за страната, каза председателят на Народното събрание. Според него ще се намери такова решение, което да отговори и на вижданията на БСП. Не мисля, че ако помогнем с това, което поиска господин Зеленски, ще бъде акт, който БСП ще разчете като мотив за излизане от коалицията, коментира още Минчев.

Той допълни, че “Продължаваме промяната” ще гласува за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна и оттам нататък ще се види какви точно са възможностите и какво ние можем да предоставим, информира БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук