fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:13

Никола Минчев няма да избяга от отговорност, ако ПП го номинират за премиер

Според бившия председател на парламента разговорите за съставяне на кабинет с ИТН са много лимитирани

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Ще положим всички усилия за да има кабинет в рамките на този парламент, тъй като си даваме сметка, че най-важното в момента е да има и работещ парламент”. Това заяви в “Панорама” бившият председател на НС Никола Минчев от “Продължаваме промяната”.

Дали отиваме към предсрочни избори зависи от това на кого президентът ще връчи третия манадат. Ако го връчи на ДПС или “Възраждане”, очевидно вървим натам. С някоя от другите политически групи, шансът да се започнат разговори са съставяне на кабинет е налице”, коментира Никола Минчев.

На въпрос възможни ли са разговори с “Има такъв народ”, ако те получат третия мандат от президента, Минчев уточни: “Ако го връчи на БСП или “Демократична България”. Ако го връчи на ИТН, мисля, че разговори директно между ПП и ИТН са много лимитирани с оглед случилото се през последните месеци.”

Важното за “Продължаваме промяната” не са министерските постове, а програмата, подчерта бившият председател на НС.

Още в рамките на първия мандат предвидихме една управленска програма за следващите 6 месеца, които са припознати от БСП и ДБ. Ако можем да се обедини около тази програма, тогава вече може да дойде разговорът и за конкретните постове. От ПП сме показали, че постовете не са важни за нас, Кирил Петков сам го показа

На въпрос дали е готов да управлява, ако ПП го излъчат за премиер, Минчев отговори: “Това би било решение на Продължаваме промяната”. Ако всички вземем това решение, аз няма да избягам от отговорност.”

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img