fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 00:01:10
сряда | 25.05.2022 | 00:01:10
18.2 C
София

Никола Минчев: Не се притесняваме от вот на недоверие

Попитан дали има притеснение, че някоя от формациите може да напусне коалицията, той отговори, че няма такова притеснение

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Не се притесняваме от вот на недоверие, заяви председателят на парламента Никола Минчев пред медии в отговор на журналистически въпрос след участието си в деветия редовен конгрес на КНСБ.

“В крайна сметка това е една нормална практика от парламентарния живот”, отбеляза той.

Попитан дали има притеснение, че някоя от формациите може да напусне коалицията, Минчев  отговори, че няма такова притеснение.

Председателят на парламента коментира, че от „Има такъв народ“ са поставили въпроса за това, че темата за приемането еврото не е била обсъдена на експертно ниво. Според него на този етап не е необходимо това да бъде обсъждано в парламента.

Вчера при вицепремиера и финансов министър Асен Василев коалиционните партньори се събраха, за да дискутират Националния план за приемане на еврото и антикризисните мерки. В тази връзка Минчев определи като адекватни мерките на коалицията и посочи, че, ако се налагат и законодателни промени, ще се действа в тази посока. Той посочи, че приетият за 2022 г. бюджет е бил „изключително социален“.

За съжаление така се получи, че в момента, в който го приехме, избухна и война на територията на континента, което със сигурност се отрази негативно на всички, каза Минчев.

Според председателя на парламента войната и последвалата от нея нарастваща инфлация са „смекчили“ ефекта от бюджета за хората. Минчев не коментира конкретни мерки, които се обсъждат в коалицията, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук