fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 21:06:06
четвъртък | 26.05.2022 | 21:06:06
25.8 C
София

Никола Минчев: Казусът около Андрей Гюров е изкуствено създаден

„Бях изненадан, когато този въпрос беше повдигнат", каза председателят на НС

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„Казусът около дипломата на Андрей Гюров е изкуствено създаден. В нито един момент не съм си помислял, че въпрос с диплома за докторска степен от Виенския университет в Австрия може да породи някакво съмнение дали всъщност съответният човек има степента, или не. Бях изненадан по време на изслушването в Комисията по бюджет и финанси, когато този въпрос беше повдигнат от страна на ГЕРБ. За мен няма реален казус”. Това заяви председателят на НС Никола Минчев в студиото на „Събуди се” по NOVA.

Припомняме, че основните тези на ГЕРБ са, че самата дипломна работа е регистрирана в деня на изслушването и че тя е от 2005 г., а има цитати от 2008 г. и 2012 г.

„Самият Гюров го обясни ясно. В крайна сметка той е написал докторската дисертация през 2005 г., но я е доработвал и актуализирал през годините, в което няма нищо странно, когато говорим за научен труд”, поясни Никола Минчев.

Председателят на НС направи коментар и относно това дали България трябва да окаже военна помощ на Украйна.

„Действително въпросът за указване на военна помощ стигна и до парламента. Това ще бъде разгледано от парламентарните комисии, след това ще се стигне до гледане в пленарна зала. В рамките на парламентарната група все още не сме го обсъдили. За момента хуманитарната помощ, която указва България на Украйна, се оценява високо.

Г-н Володимир Зеленски изрично ни посочи като страна, която помага. Аз лично съм „за” изслушване на президента Зеленски. Това ще бъде едно безспорно събитие в българския парламент, като, разбира се, ще отправим покана към него. Дали той ще има възможността да се отзове, вече е отделен въпрос”, категоричен бе Минчев.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук