fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 04:34

Никола Минчев: Ако някой не идва на коалиционни съвети, това най-често са от “Има такъв народ”

Вот на недоверие от страна на ГЕРБ не ни притеснява, това е нормална процедура, коментира още

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Ако някой не идва на коалиционни съвети, това са най-често от “Има такъв народ”, Слави Трифонов съответно не е идвал, коментира пред журналисти в парламента председателят на Народното събрание Никола Минчев.

Вчера лидерът на ИТН Слави Трифонов в пост във фейсбук написа “Представителите на “Продължаваме Промяната” в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат. И много често това изобщо не е добро за страната”.

Не виждам основание за подобна критика, напротив – стараем се да има диалог, не мога да се съглася, че няма диалог, поне от наша страна, посочи Минчев. Той се съгласи, че в коалицията се поставят червени линии от партньорите. Но, допълни Минчев, и до момента са се поставяли – в крайна сметка успяваме да намираме баланс, не е лесен този процес, вярваме, че и така ще продължи.

Председателят на НС е убеден, че с разумен подход от всички актуализацията на бюджета ще бъде направена.

Вот на недоверие от страна на ГЕРБ не ни притеснява, това е нормална процедура, коментира още Никола Минчев. Ако преценят да внесат вот на недоверие, ще го разгледаме, няма нищо притеснително в една законова процедура, обясни той.

Във връзка с ниския рейтинг на НС, според социологическо проучване от вчера (през май 19% от анкетираните оценяват положително работата на парламента, при 24% през април), Минчев заяви, че трябва да бъдат ускорени някои от обещаните ключови реформи. И по този начин да покажем, че наистина действаме и това, което сме обещали, ще го направим – това очакват гражданите от нас, изтъкна председателят на парламента.

Ние направихме някои стъпки като закриване на спецправосъдието, предстоят още и вярвам, че когато ги предприеме и се видят реалните резултати, това ще върне доверието в институцията, допълни той. Никола Минчев очаква в края на този месец или началото на следващия в НС да има законопроект, свързан с реформи в антикорупционната комисия.

- РЕКЛАМА -spot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img