fbpx
More

  “Ние идваме” обяви подкрепата си за Румен Радев

  Близо 81% от симпатизанти и членове на формацията са заявили подкрепата си за него

  Една от политическите сили от антиправителствените протести обяви подкрепата си за Румен Радев за президентските избори. Това заявиха от “Ние идваме”. Решението на УС на формацията е да подкрепи Радев за втори мандат на “Дондуков” 2.

  снимка: Николай Хаджигенов

  След проведено допитване до симпатизанти и членове, 81% са заявили подкрепа за Румен Радев, а 19% за Лозан Панов. Управителният съвет на движението е взел решение за подкрепа на досегашния президент.

  Само преди няколко Николай Хаджигенов сподели в интервю, че желае да види дебат между Панов и Радев, за да вземе окончателно решение кой от двамата кандидати ще подкрепи за поста.
  “За да искаме демокрация, трябваше да започнем от себе си. Затова се допитахме до членовете на сдружението и декларираме резултата. „Ние идваме” не е вождистка организация”, заяви Николай Хаджигенов.
  “Поведението на държавния глава в противопоставянето срещу диктатурата на Борисов, Пеевски, Гешев, е основният довод за преценката ни в битката за подкрепа на промяната”, посочиха от “Ние идваме”.

  “Намираме кандидатурата на г-н Лозан Панов за достойна в битката за правосъдната реформа и я считаме необходима да се използва за реализацията на промяната”, заявиха още от формацията.