fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:31

Независимите депутати казват до петък дали ще подкрепят ново правителство на “Продължаваме промяната”

Отцепилите се от партията на Слави Трифонов се включват в работната група за изработването на управленска програма

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“От утре независимите депутати се включват в работната група за съставяне на програмата на правителството”, заяви номинираният за премиер Асен Василев след среща с отцепилите се от ИТН народни представители.

“До петък всеки един от депутатите ще обяви дали ще подкрепи състава на кабинета или не. Имаме много допирни точки. Това, което нас ни интересува, е ясна законодателна програма и ясна програма за действие. От утре започваме да работим по програмите. Всеки от нас ще се изясни – дали ще подкрепи, дали не. Национално отговорното поведение е да има правителство”, заяви Иво Атанасов. Той подчерта, че не е разговарял с никого от “Има такъв народ”. “Не съм звънял на никого от колегите, всеки е свободен да вземе сам своето решение.”

Премиерът в оставка Кирил Петков коментира експулсирането на 70-те руски дипломати, съобщава БНТ. “Помолихме нотата да бъде върната, нищо не се случи. Аз не мисля, че тази тема е темата за следващата седмица, не мисля, че ще има някакви промени, какво и да се случи. Надявам се, че всички ще се фокусираме да имаме едно наистина работещо правителство и то да покаже продължение на това, което сме започнали”, заяви той.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here