fbpx
20.3 C
София
13 август 2022 | събота | 17:27

Невестино без вода заради токов удар

Кюстендилските села Невестино и Неделкова Гращица се надяват да им предложат алтернативни решения за ток и вода

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Авария в електропреносната мрежа е причина за спирането на водоподаването към 690 абонати в Кюстендилско, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Бурята в събота е предизвикала авария в трафопост, захранващ с електричество помпата, която подава вода към общинския център Невестино и село Неделкова Гращица.

Съоръжението се поддържа от “Електрохолд България” ЕООД, уточниха от администрацията.

Аварията все още не е отстранена, а това прави невъзможно подаването на вода в тези населени места.

Поради тази причина ръководството на местното “ВиК” ще предприеме мерки за въвеждане на алтернативни източници за доставяне на вода до домакинствата в с. Невестино.

Дружеството “Кюстендилска вода” е изпратило сигнал до “Електрохолд България” ЕООД за предприемане на спешни действия за отстраняване на аварията или осигуряване на присъединяване към съседен трафопост.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img