fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 10:00:13
петък | 27.05.2022 | 10:00:13
15.8 C
София

Немският е вторият най-популярен чужд език в гръцките училища

Езикът на Вагнер измества френския, който традиционно е най-популярен втори език за гърците от години

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Немският изглежда изпреварва френския като втория най-популярен чужд език след английския, който се преподава в гръцките училища. Съотношението на учениците, които приемат немски като втори чужд език, се е увеличило от 20% през 2000 г. на 49% през 2013-14 г. и до малко над 50% през учебната 2020-21 година.

Възхода се приписва на по-тесните бизнес връзки между двете страни и перспективата да учат в германски университет и да си намерят работа там. Гърците, имигриращи в Германия по време на икономическата криза, също играят роля в тази тенденция.

Гръцките училища започват да преподават втори чужд език в пети и шести клас. На учениците се дава възможност да избират между немски и френски, които дълго време се считали за важни за тяхното професионално и социално развитие в резултат на тесните културни и дипломатически връзки с Франция.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук