30.11.2022 | сряда | 02:34

„Нейната дума ще се чуе“ от 9 декември само в кината

Публикувано:

Сподели поста:

Ще се осмелите ли да говорите публично?

Всички знаят за движението #MeToo и как то отекна по света. На 9 декември, само в кината, с Нейната дума ще научим част от историята, която не е била разказвана до момента – историята на разследващите журналисти от „Ню Йорк Таймс“ Меган Туи и Джоди Кантор, и какво им е коствало да напишат и публикуват материала, който разби продължилото десетилетия мълчание по темата за сексуалното насилие в Холивуд и завинаги променил света ни.
Ексклузивно видео ни отвежда зад кулисите на Нейната дума, където режисьорът Мария Шрейдър, двете звезди на филма – двукратно номинираната за „Оскар“ Кери Мълиган и Зои Казан – и самите Меган Туи и Джоди Кантор, разкриват любопитни подробности за естеството на Нейната дума, за шокиращата история и за най-големите си страхове. Те също така споделят надеждите посланията на филма да достигнат до хората, които да осъзнаят, че когато споделят за преживяна травма, ще намерят подкрепа.


Нейната дума не е филм за политика, адженди и сочене с пръст, а вдъхновяваща история за хора, които успяват да преодолеят травмата и страха си, решавайки да говорят и да потърсят справедливост. Той и завладяващ разказ за това как, когато хората, въоръжени с решителност и смелост, се обединят – успяват да променят света.


Режисьор на Нейната дума е носителката на „Еми“ Мария Шрейдър (Unorthodox), а сценарият е на Ребека Ленкевич (Ида), по отличеното с „Пулицър“ разследване на Ню Йорк Таймс на Меган Туи, Джоди Кантор и Ребека Корбет и бестселъра She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement на Меган Туи и Джоди Кантор.

Продуценти са носителите на „Оскар“ Диди Гарднър и Джереми Клайнър (12 години робство, Лунна светлина), а изпълнителни продуценти са Брад Пит, Меган Елисън, Лайла Якоуб и Сю Нейгъл. В ролите, освен Кери Мълиган (Момиче с потенциал) и Зои Казан (Заговорът срещу Америка), влизат Патриша Кларксън, Андре Брауър, Дженифър Ел, Саманта Мортън и др.
Нейната дума променя всичко в кината на 9 декември.

ИА newsONE
ИА newsONEhttps://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...